Поредно силно представяне в контролите на Локомотив записа юношата на тима Димитър Законов. Офанзивният полузащитник отбеляза две попадения за разгрома на "черно-белите" над Миньор (Перник). С тези голове Закона вече има 4 на сметка си в проверки на представителния тим. Левичарят реализира също срещу Марица и Рилски спортист. Ще помогнат ли обаче добрите изяви на 19-годишния играч да намери място в представителния тим?

Качествата на Законов са безспорни - дрибъл, шут, центриране,техника, скорост. Полузащитникът може да бъде използван на крилото, а също и зад нападателя. Офанзивните му функции са значително по-полезни от дефанзивните такива. В тима до 19 години Димитър бе ползван на дясното крило, като бе много труден за опазване и често освен пробиви, той стигаше и до реализиране на попадения.

В началото на лятото сe заговори, че техничарят може да бъде преотстъпен, но не заслужава ли той да получи място в първия тим и има ли такова за него в хърватската колония на босненеца Акрапович? Разбира се, освен качества футболистите трябва да показват добра дисциплина и да изпълняват указанията на треньора, за да получат шанс. Законов трябва да е наясно с това, а също и че не е страшно да попаднеш топката. Той обича да преминава през един, двама, та понякога и трима съперници, преди да потърси комбинация. Но ако при юношите това минаваше заради безспорните му качества, то при мъжете ще му е доста по-трудно да го прави, поне в началото...

Все пак Димитър е млад и перспективен. Това, че в последната контрола му е била поверена и капитанската лента също говори за доверие към юношата. В петък ще е официалното представяне на тима и ще бъде ли Закона сред избраниците на Бруно Акрапович, ще е едно от нещата, за които Glas.bg ще следи. Боснецът налагаше дълго като капитан на първия отбор юношата на Локо Пд Веселин Марчев. През новия сезон капитанската лента ще се носи от Карагерен, който навлезе за големия футбол през Лаута. Какво по-логично след година - две Законов да се утвърди като един млад лидер на черно-белите. За него със сигурност ще е по-добре да остане в Локо Пд през новия сезон. Да в Рилски спортист или някъде другаде той ще запише повече минути, но в Локо ще си е у дома и ще се учи и тренира с по-качествени съотборници, а знае ли се? Ами ако захапе и не пусне титулярното място... Какво по-хубаво от това за него, за Локомотив и за привържениците на смърфовете?