Значението на сексуалните контакти се е променяло през годините. Задоволяване на нагон, правене на деца, разврат, срам, удоволствие...

От цялата „еволюция“ на секса до днес жените различаваме много видове секс – бурен, нежен, задоволяващ, дразнещ, безсмислен... Всяка от нас си има свои собствени категории, и дори да не ги е кръстила, подсъзнателно ги разпознава и си ги мести в графата. На ум или пред приятелки.

Сексът с някого, с когото ни харесва просто секса, е хубаво и полезно нещо. Чувстваме се по-разкрепостени, защото реално не сме емоционално ангажирани с него, правим това, което ни харесва и, в повечето случаи, сме напълно задоволени физически. За една необвързана жена това е страхотен вариант, докато срещне подходящия.

Сексът, също без чувства, но с някого, с когото имаме отношения, в много от случаите е неприятен и незадоволяващ. Обикновено се разкъсваме от размисли и терзания, които ни пречат да се отдадем на момента и да получим и отдадем най-доброто по време на еротичното преживяване. Това може да е бившо гадже или някой, с който сме от доста време, но вече не изпитваме нищо към него. Каквато и да е ситуацията, емоционалната неудовлетвореност пречи на сексуалния живот и ни спира да изживеем момента.

Когато заговорим за секс с човек, когото обичаме, тогава нещата придобиват съвсем различен облик. Пълното отдаване на любимия, в който сме безрезервно влюбени и обичаме с цялото си същество, е неописуемо изживяване. Всяка ласка, докосване, поглед, движение са моменти, които осмислят не само сексуалния контакт, но и целия ни живот. Давате най-доброто от себе си, отдавате се напълно на интимните си преживявания. Той прави същото и виждате как се старае да ви донесе максимално удоволствие, поставяйки вашите желания и възбуда преди своите.

В сексуалния живот на двама влюбени егоизмът липсва и това е толкова невероятно! Именно затова, хората, които се обичат, разпалват страстта помежду си още повече и това действа невероятно на сексуалния им живот. Когато и двамата се опитвате да си доставите най-доброто, на което сте способни, тогава почти винаги нещата се получават съвършено.

В някои случаи, макар и двамата да са адски влюбени, сексът не се получава и това води до постепенно проваляне на отношенията им. В повечето случаи „вината“ е в мъжа, тъй като той не успява да задоволи половинката си, а тя толкова иска да получи най-доброто от него. Просто някои мъже не са особено опитни в леглото или са свикнали да действат по начин, който на вас не ви се харесва. В тези случаи, всичко може да бъде преодоляно, ако отношенията ви са истински и си споделяте всичко без притеснения. Кажете на вашия любим от какво имате нужда, как ви харесва да го правите, покажете му го по време на любовната игра. Той няма начин да откаже да задоволи желанията ви. Обикновено проблемите идват от недоизказаните неща – когато сме недоволни от нещо и вместо да си го кажем, го таим в себе си, трупаме недоволство и напрежение. Всеки обичащ мъж би искал да задоволи половинката си и няма начин да не даде всичко от себе си и дори да се научи на нови неща за жената, която обича.

Именно затова невероятният секс между двама души, които безрезервно се обичат, е въпрос на време. Постепенно си напасвате и всеки знае какво обича другият – начина на движение, позите, погледите, всяко докосване се превръща в магия, която покорява и двама ви. Освен физическото удовлетворение, духовната наслада е неописуема. Няма по-велико чувство от споделената любов, на която може да се наслаждавате платонически и физически. Преди, по време и след самия секс се чувствате щастливи и доволни от живота си, независимо от всички несгоди, с които сте заобиколени. Имате това, към което много хора цял живот се стремят и не знаят дали ще постигнат, колкото и да са успели в останалите аспекти на живота си.

Не вярвате, че любовта преобразява секса? Тогава просто никога не сте го изпитвали. Не се гневете – най-доброто за вас предстои. Имах един приятел, за който любовта не съществуваше и сексът стоеше на първо място в отношенията му с жените. Е, всяко нещо с времето си. Той сам се убеди, че, когато обичаш и консумираш любовта си, чувството е хиляди пъти по-истинско и от най-добрите пози на Кама Сутра. Губят само тези, които не умеят да виждат разликата...

източник: Розали.ком