Премиерът Борисов сбъдва една мечта на посткомунизма. И то не каква да е, а “спасителната” за неговото остатъчно реноме кауза, според която комунизмът не е загинал, а само е бил временно препънат поради неправилното му прилагане върху нас.

Сламката, за която привържениците на тази теза от години се хващат, е икономическият успех на Китай. Но не защото е капиталистически по форма, а заради фактът, че е постигнат в една държава, ръководена от комунистическа партия. И у нас можеше да е така, ако бяхме възприели китайския модел”, е “намекът” на носталгиците.

Сега тяхната носталгия е обслужена от Борисов до степен, че те не могат да сдържат аплодисментите си по същия начин, както го аплодираха за отказа му от солидарност със запада по случая “Скрипал”, при решението му да реанимира уж погребания от него руски атомен проект в Белене и при поклоните му пред Путин миналия месец.

Ядреният реваншизъм на основата на влиятелния рашизъм у нас получава в момента обещания за китайско ( комунистическо) финансиране. Това води направо до наси…от кеф в редиците на реваншистите. И кой им сбъдва този идеал? Как кой, всеядният Борисов, който по никакъв начин вече не може да бъде различен от Сидеров и Нинова, които са за същото, като него. 

В момент, когато западни анализатори предупреждават, че Китай се опитва да заиграва с ЕС срещу САЩ и че дори се опитва да разцепва ЕС, стъпвайки именно в Източна Европа все по- настоятелно с придобитите от капиталистическото си развитие финансови излишъци, придобити от експлоатирането на робски евтиното море от работна ръка в условията на конфуцианско китайско примирение, Борисов се изявява като говорител на китайските интереси. “Китай не разделя Европа, а помага на бедните страни да настигат богатите”, заяви той в София.

Как да не го обичат все повече “защитниците на  бедните” от БСП !?

СНИМКА: Хванал се е като удавник за китайска сламка…

Share on Facebook