Кърлежите са много опасни паразити, които ни чакат в природата и са носители на сериозни заболявания. В народната медицина съществуват няколко добре известни методи за премахването на кърлежи у дома: изваждането  на насекомото с помощта на пинцети или поставяне на капка олио върху него, за да се пусне само.

И двата метода са изпълнени с опасност, тъй като съществува опасност от оставяне на кърлежа в тялото ви или освобождаване на голямо количество отрова от паразита.

Предлагаме ви друг метод, който също се използва от хората.

Когато отидете на пътуване, вземете и спринцовка в кутията за лекарства. Ако получите ухапване от комар и сте далеч от цивилизация, това може да ви спаси живота.

Така че, вземете спринцовката.

Отрежете горната ѝ част, постарайте се да е гладко срязана.

Трябва да постигнете нещо подобно като на снимката.

Поставете спринцовката върху мястото, където се е забил кърлежът. За да получите вакуум, можете да намажете ръбовете с крем.

Сега издърпайте буталото на спринцовката. Кърлежът трябва да излезе сам.

С този метод, токсични вещества, които кърлежът отделя в тялото ви трябва също да излязат. Препоръчително е да се приложи дезинфектант на мястото, където е било ухпването.

По същия начин можете да използвате бутилка или буркан, като преди това извлечете въздуха от тях с помощта на запалка или кибрит.

Кърлежите ще излязат, но върху кожата ще има малко зачервяване. Но е по-добре да се получи това, отколкото да се заразите с опасно заболяване.

Като цяло най-добре е да избегнете въобще кърлежите. Опитайте да носите дрехи, които не позволяват на акарите да стигнат до кожата!