Кристиан Гьошев е адвокат. Още от ученик той се впуска в първата си битка за справедливост, като успешно печели заедно с други родители, чрез съдебни дела правото на учениците от цяла България да завършат средно образование по начинът, по който са приети в училище – без да полагат задължителни матури. Тогава той е само на 17 г.
В предаването по Нова Телевизия „Събуди се“ в неделната утрин на 1 юли 2018 г., той разказа пред журналистът Мария Йотова за своите битки с държавната и общинска администрация.
Разпростря своя разказ от 2002 година – когато е първият му правен сблъсък до днес – когато вече е правоспособен адвокат. През серията от негови дела биват „шамаросани“ общини, министерства, футболни треньори, „паяците“ в Слънчев бряг и Златни пясъци, Националният осигурителен институт, КАТ и други.
Макар да е търсил и печелил битки за своите права, той споделя, че тези дела носят като ефект дисциплиниране на администрацията и могат да послужат като съдебна практика на други граждани, попаднали в неговата ситуация.
Отрича да води съдебните процеси заради финансов интерес, тъй като сумите от тях са прекалено малки, а продължителността на делата дълга.
Нарича победите му част от „романтиката в правото“ и съветва хората да се борят за правата си.