Контролните органи на държавата всекидневно заливат общественото пространство с информация за успешни операции. Но един нахакан циганин, парадиращ с богатство, достойно за Монте Карло, все още необезпокоявано си харчи парите. Нищо, че с тях може да плати тока на цялото Столипиново, което сега краде енергия от данъкоплатците, пише Блиц.
 
"Недосегаемият" Александър Алексиев (на снимките) бе показан за първи път в началото на юни м.г.

Тогава публикувахме кадри, от които се вижда как Алексиев се кипри до последни модели "Порше", "Ауди" и "Мерцедес". На ръката му е провиснал масивен златен часовник, а огледалата на палата му са в същия благороден метал.

Липсват само златните кюлчета по стените. Липсва, обаче и реакция на полицията, НАП и ДАНС. Къде се помайват тези институции при положение, че един мургав баровец продължава да натрапва имането си и да боде очите на хората. Тарикатът правилно се покри при баталните сцени на мургавите му събратя в Ихтиман и явно се е отдал на развлечения. С толкова много пари, той може да си позволи ваканция на Малдивите, Карибите или Сен Тропе!

Семейство Алексиеви трябва да са факири в правенето на кинти, въпреки че не са завършили дори средно образование. Това не им пречи да се фукат с огромните си доходи, за които няма данни да са платили данъци. Именно на тези обстоятелства трябва да обърнат внимание прокуратурата и данъчните власти.

Може ли да си представите дали такова явление като Алексиев ще остане безнаказано в Германия, Великобритания, САЩ, Русия или дори съседна Румъния? Едва ли!

Време е контролните органи да се събудят и да направят ревизия на фамилия Алексиеви! Освен, ако над тях няма спуснат огромен чадър, който да ги пази не само от пороя, но и от проверките!

Настанало е време държавата да започне да защитава своите граждани от безчинствата!

Румен ИВАНОВ, Блиц