Вицепремиерът Красимир Каракачанов е наградил с орден “Стара планина”  Йордан Динев, бизнесмен и съсобственик на курорта Свети Влас, един от най- русифицираните напоследък анклави в България, който мери своята русификация само със съседния град Поморие и със защитения от ЮНЕСКО Несебър. Защитен от друго, но не и от руското нашествие.  http://clubz.bg/69808-karakachanov_za_o_r_polk_dinev_ot_sv_vlas_toj_e_istinski_vyzrojdenec

Министърът на отбраната Каракачанов е извършил ритуала по награждаването на корпоративната територия, владение на неговия домакин. 

По отношение на по-малко важни персони от Динев това отдавна обезценено  свещенодействие обикновено се прави в столицата. Но за началник, като брат Динев, се налага вицепремиерът да отиде на крака. Под претекст, че уважава откриването на паметник на Хан Тервел, чиято заслуга в една битка срещу арабските нашественици пред стените на Константинопол напоследък се превърна в любима хипербола в рамките на пропагандната офанзива на патриотарите срещу митичната заплаха от мигрантите пред портите на нашата европейска България. 

Каракачанов не е единственият, когото  братята Диневи, собственици на превзетия от руски мигранти курорт, включват в сценария си по изграждане на публичен имидж на меценати – демократи. 

Диневи награждават на същата своя територия и журналисти. Пазаруват си  за тази цел престижно в очите на непретенциозната аудитория ( чрез известни имена в неговия състав) жури, което не може да откаже на такива щедри спонсори изкушението да участва в пошли церемонии с яхти и прочее атрибути на “свободната журналистика”.

Кой кого и с колко награждава другия в този сюжет е въпрос, който може да заинтересува само някоя прокуратура от румънски тип.  Или от римски. Защото даже в древния Рим е имало повече критичност към подобно сливане на бизнеса с политиката, отколкото в днешна България. 

Че и от ромски – ромското мешере май е повече меродавно в раздаването на някакво племенно правосъдие. 

Желаещите да научат какво родее родолюбивите  сродени друзя от ВМРО с братята им Диневи, трябва да питат музикантите, които ги обслужват. В този курорт гърми “жива” руска музика в заведенията, а почетните певци на микрофоните на баш съветските изпълнения са въпросните братя Диневи. Пеят с пълно гърло и със съветски плам. Знаят наизуст всеки съветски марш и държат всички посетители на кръчмите им да научат този факт лично от тях . 

“Пусть всегда будет солнце”, се казваше в една съветска детска песничка. Сигурно е любима на един от най бруталните клонове на руската мафия, известен като Солнцевская.

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Украинските деца, които са били на лагер в България в Свети Влас, са били накарани скандално да свалят националните си носии. Това станало по в деня, в който лагерниците на всяка една държава трябвало да отбележат деня на националното им знаме.

Учениците били облечени в носии. Тогава главният аниматор на лагера Игор Абессинов накарал да свалят националните носии и предупредил да говорят и пеят или на руски език, или на английски, съобщава faragency.bg.

 

Share on Facebook