Ударна селекция стартираха на Лаута за предстоящият шампионат в Елитната до 17 години, видя репортер на Glas.bg. 50 млади футболисти са на проби в отбора от вчера. 6 от играчите, които са на тестове са юноши на Локо Пд, които ще имат една седмица да се докажат пред треньорското ръководство. Неотдавна през официалният си сайт смърфовете пуснаха съобщение, че търсят играчи, с които да попълнят отбора си в тази възрастова група. Интересът явно е огромен защото играчи от цяла България се явиха на пробите, стартирали вчера.

Те тренират всеки ден от 18:00 часа като са разделени на няколко групи. Ядрото на отбора - играчите, които със сигурност остават, все още не са започнали тренировки, а са в заслужена почивка, заяви старши-треньорът на тима Кириякос Георгиу пред Glas.bg. От школата на Локо Пд обаче има няколко момчетата, които тренират заедно с дошлите на проби, в опит да се докажат пред наставника.

Гоергиу разкри още, че до лагера в Говедарци/Боровец, който се организира от БФС, групата му с футболисти трябва да е в порядъка на 22-25 човека. Специалистът също така обяви, че няколко момчета от пристигналите на проби показват нужните качества, да защитават цветовете на Локо Пд.

Интересно е, че поради голямата бройка футболисти, които трябва да впечатлят наставника, те са разделени на 3 групи. Играчите, които са от Пловдив тренират всеки ден, а тези които са от други градове идват на Лаута по предварително изготвен график. Играчи от Смолян, Белене, Видин, Враца, Шумен, Етрополе и други градове тренират всеки ден здраво, за да получат шанс да облекат черно-бялата фланелка.

Днес половината от футболистите, дошли на проби и 6 момчета от школата на Локо Пд, които са на тестов период, изиграха престижна контрола със сборния отбор на китайската провинция Кубе. Гостите победиха с много убедителен резултат и показаха много техника и физическа мощ. Да наблюдава контролата в изключително лошото време на Лаута бе пристигнал и Ясен Петров, който е добре известен в най-многолюдната страна на света.