На Еньов ден, деня на „мълчаната вода“, Вие, г-жо Нинова отново се разприказвахте. И надухте Йерихонската тръба да разрушите управлението на ГЕРБ. Запитахте: "Защо Борисов не звънна на Меркел, а звънна на Орбан? Борисов взима много остър завой и ще му излезе колата от пътя."

Да, със сигурност трябва да чуем отговора на Борисов защо до вчера ходеше при Меркел, а днес търси Орбан. И се надяваме министър-председателят да успее хем да не приемаме в България нови бежанци, хем да усвоим увеличените от ЕС пари за държавата ни. 

Но! Ще отидем и пред централата на БСП на „Позитано“ 20, за да проверим Нинова вързала ли е отпред черната си кобила и запрегнала ли е победната каруца на БСП, и кого е натоварила в тази социалистическа каруца, като се е пригласила да печели предсрочни избори и да управлява България.
Защото , 2-мата депутати от ЗС „Александър Стамболийски“Спас Панчев и Георгиев напускат коалицията „БСП за България“, тъй като нямат вяра, че БСП ще бие ГЕРБ на местните избори. И каруцата на Нинова олеква. И в парламента БСП остава със 78 народни представители.

В тази каруца не виждаме и знакови лица на БСП като Георги Гергов, Янаки Стоилов, Михайл Миков, Илияна Йотова, Атанас Мерджанов, Георги Божинов, Красимир Янков,Ангел Найденов, Мая Манолова, Костадин Паскалев и др., с чиято помощ Корнелия се закичи с „розата“ председател на БСП.
Не е ясно и кой ще държи юздите на черната кобила , за да спечели каквито и да е избори Нинова, защото, май, Гергов и Паскалев са отказали да са председатели на предизборния щаб на БСП, а сигурно и Калоян Паргов няма да поеме този риск, защото София не е имала червен кмет от 1990 г. – 28 години, а БСП не е печелила парламентарни избори от 2007 година- 11 години.

И не се знае,дали, този път Бате Серго – Стефан Данаилов ще има сили и вдъхновение да изтегли от калта на изборните загуби каруца на БСП. Не е и ,вече, сигурно ,че Румен Радев, гордостта на Нинова, президентът-летец, който „вдигна самолета“ в подкрепа на външната политика на Борисов ще се приземи и ще тича пред каруцата на БСП, като глашатай на изборна победа на Нинова.

И накрая, но не на последно, а на първо място, уважаемата председателка Нинова, да си сложи в рамка думите на почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган за вота на недовери на БСП в началотo на председателството на ЕС: „ Доколкото разбирам този вот на недоверие няма за цел да свали правителството, а само да го коригира и насърчи към позитивни дела. Но ако вотът на недоверие мине, какво правим? Има ли партия, която е готова да  управлява страната след евентуални предсрочни избори?

 Моята преценка е, че няма такава политическа сила от опозицията, която може да поеме отговорността за управление на страната към днешна дата.Тогава какво правим?Ако целта е „стани да седна“, не си заслужава усилието да подложим на изпитание общия ни дом. Защото, първо, че тотално ще се изпортим, може някак да се преглътне. По-важното е друго: това правителство няма да има по-дълъг живот от няколко месеца. И отново влизаме в опасната спирала на предсрочни избори само и само дa си намерим място в централната властова система на държавата. Затова дълг на гражданското общество и на  всички политически сили е да гарантират сигурността и стабилността на държавата. Границата между подчертаването на особената важност на даден проблем и неволното му преекспониране виси на косъм над главите на политици и анализатори“.

Г-жо Нинова, на Борисов, ако „му излезе колата от пътя“, БСП запрегнала ли е победната си каруца?

Аз съм Беновска. И питам.