"Опитват се да внушават неща, които не са верни. Представете си какво ще стане, ако 50 хиляди души влязат в страната ни. Социалната ни система ще се срине, затова ГЕРБ е изградила правила и това е постановление 208". Това заяви на извънреден брифинг вътрешния министър Валентин Радев по повод думите на червената лидерка Корнелия Нинова рано тази сутрин, че хиляди мигранти ще се върнат в България. 

Шефът на правната комисия Данаил Кирилов заяви, че в думите на Нинова няма нищо истинно и това не не изненада. "Постановление 208 което периодично се цитира, спомнете си как беше отменено от служебния кабинет извънредно по заповед на президента. Спомнете си че се казваше че се отменя но спешно да се приеме друго такова и отново на спешно заседание се прие същото такова", заяви Кирилов. 

"ГЕРБ създават правила, а те ги рушат. И аз се чудя от къде г-жа Нинова има данни за тайни преговори. Нищо тайно няма в явни разговори и вечери. Аз съм присъствал на повечето разговори. Да покажат къде бъркаме в опазването на границата. В Гърция има над 50 хиляди души, а в нашите бежански центрове почти няма хора", заяви министър Радев, като се ядоса на Нинова и запита: "Ние животни ли сме, на кой му дойде до главата, че ще ги ползваме да се борим с демографията. Под вола теле търсят, опитваме се да хванем критика, но според мен е манипулация", заяви още Радев. 

Кирилов пък припомни думите на премиера Бойко Борисов от петък, който от парламентарната трибуна ясно разграничи мигрантите, на икономически и такива, които бягат от войната. 

Вътрешния министър заяви, че при залавянето на затворника край Ловеч са използвани бойни патрони, но е стреляно във въздуха и сила не е ползвана, независимо, че в такива моменти се работи твърдо. 

"На вота ние ще имаме възможност да кажем истината и срещу техните забележки ще имам възможност да кажа какво сме направили. Аз очаквам, че ние като разкажем нашата страна, хората ще кажат дали сме се справили или не", допълни още силовият министър, като заяви, че единствения който може да му иска оставката е премиера Борисов и ако той прецени, Радев във всеки един момент е готов да си я подаде.