Едва ли критиките от страна на БСП наистина демотивират вътрешно министерство. Няма да спрем с тях. Вотът категорично остава. Мотивите не са само с бягството в Ловеч от последната седмица. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Би Ти Ви.

„Битовата престъпност остава огромен проблем – аргументира се Нинова. – Още 6 000 полицаи в населените места обещаха от ГЕРБ – не е изпълнено. Валентин Радев категорично не си е на мястото като вътрешен министър. Но пролбемът е по-голям. Правителството на ГЕРБ системно изтеглят държават от сигурността. Законът за частната охрана прехвърля отговорността върху частни фирми. Големият проблем и основната ни разлика е, че те изтеглят държавата от ключови сектори, които по света са задължения на държавата. И не е само в този сектор „Сигурност“.  .

Запитана кой, според нея е най-добрият вътрешен министър в последните години Нинова не успя да бъде конкретна.

„Не можем да говорим кой е най-добрият вътрешен министър в последните години – опита да се измъкне тя. - Не е това тема на разговор. Говорим за конкретната ситуация.

В последните години е факт, че винаги е имало неспокойствие и напрежение, когато става дума за сигурността.

Не мога да кажа благодаря на Борисов за нищо. Той се държи странно в последните дни. Изведнъж напомня, че ще дойдат повече пари. Държанието му в петък бе неочаквано.

От Франция дойде, че по време на срещата на върха в София са се водили разговори за подписване на двустранни споразумения между Германия и Гърция, Германия и Франция да се връщат мигрантите. Не казвам че е имало такива споразумения, а че е имало разговори за такива. Г-н Борисов ще разбера, че е откровен, ако след срещата на ЕС в Брюксел се върне и обяви, че се отменя решението на правителството, че България гледа на мигрантите, като работна сила, която ще оправи икономиката ни. Това е написано в документ, който притежаваме. Как така г-н Борисов се сети, че мигрантите са проблем сега? ГЕРБ се съгласяваха с всичко, което казват ЕНП и Меркел. В петък обаче защо Борисов не звъни на Меркел, а на Орбан? Сляпо следват решенията. ГЕРБ подкрепиха Истанбулската конвенция, а ние бяхме срещу нея“.

Нинова говори и за вътрешните проблеми в БСП и решението на земеделците на Спас Панчев да напуснат коалицията

„Земеделците на Спас Панчев обявиха оттегляне от коалицията ни, защото г-н Панчев иска сам да се яви на следващите избори. В началото на следващата седмица ще се съберем коалиционните партньори и ще решаваме – разясни Корнелия Нинова. Факт е обаче, че общинските съветници на г-н Панчев гласуват срещу съветници на БСП в провинцията. В Пловдив например е така. Нямаме притеснения от това оттегляне. Важна е чистотата на политиките. Трябва изчистване на този тип отношения“.

Лидерът на БСП бе категорична, че се иска оставката на кабинета на ГЕРБ.

„Искаме оставката на кабинета и това е категорично – каза Корнелия Нинова . - И корекция на политиката от тук нататък. Готови сме на предсрочни избори. Ще се борим да ги спечелим и народа ще прецени кой е прав. Заставаме с лицето и идеите си. Това не ни притеснява“.

Корнелия Нинова скочи и на Волен Сидеров, който я разкритикува.

„Г-н Сидеров е част от настоящото управление и ако обича, да не ни поучава“, отсече тя.

Соцлидерката каза още, че не ревнува от по-високия рейтинг на Мая Манолова.

„Хубаво е, че омбудсманът има по-висок рейтинг. Тя помага на хората“, заяви Нинова.