Въпросното общежитие е с лек режим, там затворниците ходят на работа и се връщат. Разбира се, сложен този случай до предишния и трагичната развръзка в Ботевград, става много неприятно. Това каза пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Може би са необходими законодателни промени, но не съм специалист по темата затвори и не мога да кажа какви точно да са те. След като го казва главният прокурор, който е най-много в час с тези теми, може би се налага, заяви Каракачанов.

Вицепремиерът коментира и внесения от БСП вот на недоверие към правителството. БСП имат достатъчно вътрешни проблеми, наясно са, че този вот няма да мине. На тях им трябва стабилизиране на коалицията и продължаване на управлението, за да могат да си решават вътрешните проблеми. Предсрочни избори в момента не са им изгодни. Този вот е една услуга на управляващото мнозинство и на правителството, за да консолидира редиците и да гарантира продължаване на управлението, каза още Красимир Каракачанов.