Меморандум между Българската агенция за инвестиции и Тракия икономическа зона бе подписан днес в рамките на Пловдивския икономически форум. Стамен Янев, изпълнителен директор на БАИ каза, че работят в посока привличане на повече чужди инвеститори в България. 

Този документ цели информационни и консултативни центрове , както и разкриване на мобилни центрове на място, като в тях ще работат експерти за решаване на всички проблеми с инвеститорите. Важно е да се разкриват нови крлъстери в България, като този в Пловдив, за да се преодолеят дисбалансите,каза още Янев.

Пламен Панчев, председател на УС на ТИЗ каза, че формата на публично-частното партьорство се реализира най-успешно в Пловдив. Сътрудничеството с министерството на икономиката е реално и работи, заключи Панчев.
 

Министърът на икономиката Емил Караниколов съобщи, че в следващата седмица ще бъде дадено началото на два мащабни проекта в ТИЗ. 

Единият е нов завод за автомобилни части с инвеститор от Турция, другият  завод е за производство на цифрово - програмни машини. Очаква се стартът на строителството на заводите да бъде на 28 юни, обяви инж. Панчев.