Футболистите от националния отбор на Аржентина се обърнаха към ръководството на аржентинската асоциация с молба за незабавна смяна на селекционера Хорхе Сампаоли преди последния мач на тима от груповата фаза на Мондиал 2018. Това съобщава аржентинският телевизионен канал "Тодо нотисиас", позовавайки се свой достоверен източник.

"Футболистите не искат Хорхе Сампаоли да ги води в следващия мач срещу Нигерия. Предпочитат начело да бъде неговият асистент", обяви през телевизия "Тодо нотисиас" източник от националния отбор.

Сампаоли има двама помощници в националния отбор. Единият е 37-годишният Себастиан Бекасесе, бивш треньор на Универсидад де Чили и аржентинския Дефенса и Хустисия. Най-вероятно играчите искат именно той да води отбора срещу Нигерия, тъй като другият асистент на Хорхе Сампаоли е специалистът по физическа подготовка Хорхе Десио.

Както е известно Аржентина започна Мондиала в Русия по крайно разочароващ начин, след като записа равенство 1:1 с исландия и загуби катастрофално от Хърватия с 0:1.