Британският поп изпълнител Роби Уилямс най-накрая изплю камъчето и разкри причината за средния си пръст. Звездата потресе света с неприличен жест по време на церемонията по откриването на Световното първенство по футбол в Русия на стадион "Лужники". Мондиал 2018 бе открит на 14 юни.

44-годишната звезда бе хванат от камерите как размахва среден пръст по време на една от песните си и предизвика поредица от негативни коментари по свой адрес, както и въпросителни към кого е бил насочен неприличният жест.

Самият той разкри, че не може да повярва какво е направил и всичко се е случило, защото е бил под голямо напрежение преди изявата си на пълния до краен предел стадион.

"Не мога да повярвам на това, което направих. Признах пред моя мениджър, че нещо блокирах и заради това реагирах по този начин. А предварително си казвах, че не трябва да правя повече международни провали”, заяви певецът.

Това е официалната версия за средния пръст. Неофициалната обаче, която звучи доста по-логично, тъй като Уилямс е пял и друг път на стадиони и отдавна е свикнал на подобен стрес. И тя е, че жестът му е отговор на критиките към него от британските медии. Роби бе мощно атакуван от медии в родината си, задето е приел да участва на откриването. Сред големите му критици бе и вестник "Гардиън", където Уилямс бе наречен "предател", който няма никакви ценности, а само меркантилни интереси. Припомняме, че покрай жеста певецът измени фрагмент от него и изпя

"направих го безплатно".