Министър-председателят Бойко Борисов нямаше никакъв друг изход освен да приеме оставката на заместник-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. Това заяви пред Би Ти Ви политическият анализатор проф. Антоанета Христов на въпрос за скандала със социалната зам.-министърка, пътувала до Ню Йорк с билет за 8 хиляди лева.

"В обществото го няма усещането, че на такива форуми се решават проблеми, че са проблемно насочени", обясни тя и добави: "Росица Димитрова няма отношение, че майките са отвън. Тя е само един администратор. Имам информация за нея, че е коректен и отговорен човек, който си върши добре работата."

"Билетът се купува от спечелилата фирма за Закона за обществените поръчки. Тази фирма определя цената и жената наистина не знае колко струва билетът й. Не знам критериите за избор на билет по този закон, но съм сигурен, че могат да се зададат много въпроси", каза още проф. Христова.

"Напрежението с майките с увреждания се натрупва, защото има социални групи в обществото, които се опрени в ъгъла. Тези хора вече няма какво да губят. Проблемът им трябва да се реши бързо", увери политическият анализатор.

"Там, където има сериозни и видими проблеми, нормално е министър-председателят да прави смени. Нормално е да се случи реформа на кабинета след края на европредседателството", коментира тя.

"Малко съм изненада, че БСП хвана темата "Сигурност" за вот на недоверие. В момента червената тънка нишка е социалната политика. Допускам хипотеза и за смяна на вътрешния министър", заключи Антоанета Христова.