Малко преди старта на подготовката за новия сезон в детско-юношеския футбол в серия от интервюта ще разговаряме с шефовете на школите на по-големите ДЮШ в Пловдив и региона. Първи на нашата покана се отзова ръководителят на школата на Локомотив Пловдив Димитър Палазов, който реши да бъде достатъчно откровен, за да разкрие какво се случва на Лаута.

– Г-н Палазов, разбрахме, че предстоят доста рокади в школата на Локомотив Пловдив. Ясно ли е кой набор, на кой треньор ще бъде поверен и всъщност, от какво са продиктувани тези рокади?

– В по-голямата си част треньорите вече са избрани. Има една малка част, с които още се провеждат разговори. До началото на следващата седмица целият треньорски състав в школата ще бъде утвърден и обявен. Още с моето заставане на този пост бе поставена задачата да се направят рокади сред треньорите. Това беше сведено до мен от президента Христо Крушарски, от треньора на мъжкия отбор и от Управителния съвет на клуба. Това нещо трябва да се случи. Това е едно единомислие между президента, управителния съвет, треньора на мъжете и мен. Това е продиктувано от желанието ни да се предпазим от зависимости на треньорите от родителите на децата. Освен това Христо Крушарски иска да се работи по начина, по който се работи в Динамо Загреб. Така работят там – така ще работим и ние.

– Има ли недоволство от страна на треньорите във връзка с тази промяна. Спомняме си, че един от тях вече подаде оставка, след като бе преместен на друг набор. Друг напускащи има ли?

-Ще има напускащи треньори, но те не напускат заради това, че им сменяме наборите, а защото на едни съм решил аз да не гласувам доверие, а други просто своеволно решиха да напуснат клуба.

-Можете ли да разкриете с кои треньори се разделяте?

-Ще ги разберете в началото на следващата седмица.

-Други последствия и съпротивления от и срещу тази промяна има ли?

-Да, има от някои родители, които не са съгласни с промяната на политиката в школата. Пак казвам обаче, че това решение идва от цялото ръководство. Има родители, които искат да определят те, кои треньори ще са в школата, каква политика да се води, но това няма как да се случи. Аз съм специалистът, на който г-н Крушарски е гласувал пълно доверие в избора на треньорите. Ще има и доста нови треньори в школата на Локомотив. Ние няма как да оставим родители да ръководят школата. Ако досега е било така, това не значи, че това ще продължава. Поне аз докато съм шеф на школата, това няма да бъде допуснато!

– Говори се за един цял набор, който ще си тръгне поради тази същата причина. Истина ли е това?

-Да…

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ В GLAS.BG>>>