Славия ще играе срещу финландския Илвес Тампере в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Според жребия първият двубой е на 12 юли във Финландия, реваншът е на 19 юли в България. Ако българският носител на Купата отстрани финландците, ще играе срещу Хайдук (Сплит, Хърватия).

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обаче коментира двубоите с финландците от Илвес Тампере. Ето какви номера са започнали да въртят малко след жребия от финландска страна.

„Според жребия Славия е определен да е домакин на реванша на 19 юли. Противникът е домакин в първия двубой, който по програма е на 12 юли. Да, но днес ни сервират, че тази дата съвпада с европейско първенство по лека атлетика и теренът, който са заявили, не може да бъде използван. И те предлагат да играем на изкуствена настилка. Вие представяте ли си през юли да играем на изкуствен терен. Това е безумие! Двата отбора няма да бъдат равнопоставени, в България не сме играли на изкуствени терени“, коментира Венцеслав Стефанов пред БЛИЦ.

„Ако те не могат да ни приемат на този терен, който са заявили заради леката атлетика, да намерят друг град – предполагам, има достатъчно стадиони и терени с естествено покритие, на което можем да играем. Другото им желание е да разменим домакинството пак поради същата причина?! За нас това е неприемливо. Ние сме определени да сме домакини на реванша и не искаме смяна на мачовете“, допълни още шефът на най-стария столичен клуб.

„Смятам, че хората от УЕФА ще решат справедливо този въпрос. Единственият правилен избор е да се осигури друг подходящ терен с естествена настилка, на който да гостуваме във Финландия“, завърши Венци Стефанов.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ