Два имота на военното министерство в Пловдив на ул. "Ген. Радко Димитриев" № 2 с обща площ над 60 декара, като и други два имота в пазарджишкото село Капитан Димитриево с площ 83 декара ще бъдат продадени на търг. 

Това става ясно от днешно  решение на правителството, което преобразува собствеността върху тях от публична в частна държавна собственост. Така се дава възможност на Министерството на отбраната да ги продаде, съобщи правителствената пресслужба.

Теренът в Пловдив е с площ от 10 537 кв. м и с 4 сгради, а другият е с площ от 51 128 кв. м и с 8 бр. сгради. На това място е разположена 68-ма бригада „Специални сили“ в Пловдив.

В с. Капитан Димитриево единият имот е с площ от 14 281 кв. м и включва 3 сгради, а другият - с площ от 69 686 кв. м и 12 сгради.

Правителството разреши на Държавното дружество ВМЗ да продаде 34 ведомствени жилища и 6 гаража, разположени в Сопот, Карлово и селата Анево и Кърнаре. В преобладаващата част от тях са настанени дългогодишни работници които отдавна са заявили желание да ги купят. Парите от продажбата ще останат на разположение на дружеството.