Мъжете, стреляли с оръжие на входа на столичното казино на бул. "Мария Луиза", всъщност са използвали детски пистолет. Това пише Блиц, цитирайки мъжа, държащ оръжието на снимките, който е меко казано разстроен и едновременно ядосан. 

"Това е детски пистолет, стрелящ с пластмасови топчета. Той е на сина на моята кръщелница. Ходих да им оправям колата и децата си играха и го забравиха в моя автомобил. Оцелих знака. Сложихме и една кутийка метална тип кенче и стрелях по нея", заяви Милен Христов, който е охранител.

"Мъжът, качил снимката, нарочно прави тези неща, защото е ядосан на охранителите, че му запушват входа. Последният път бил чакал 2 часа и някой от охраната му се е заял. Заради това е цялата работа. Той е бил на прозореца и ме е снимал точно в момента, в който съм се прицелил в знака", добави той.

"Заради едно кенче дето искахме да оцелиме, се случи това. С такъв пистолет нищо не можеш да убиеш, дори да искаш. Сега цяла София твърди, че съм терорист и страшен човек. Не е нормално", каза още охранителят.

Милен добави, че е абсолютно абсурдно да стреля с истински пистолет на входа на работното си място, което за капак се намира срещу районното управление. 

От Фейсбук са разбрали, че кадрите са на лична основа с цел отмъщение и са ги премахнали.