Официалният сайт на Локомотив Пловдив публикува декларация на треньорите от школата на черно-белите. Поводът за нея е появила се такава вчера от страна на родителите на Локо Пд набор 2008 (Първия отбор), която бе разпратена до 3 пловдивски сайта и която бе следствие на интервю с шефа на школата, дадено пред Glas.bg.

В него Палазов разкри, че "десетина деца от школата на черно-белите ще напуснат и ще продължат развитието си в ФА Пловдив." Родители на деца от набор 2008 определиха интервюто като поръчково и декларираха, че Палазов сам си е задал въпросите в него, като го обвиниха, че прави рокадите, за да може неговото дете да играе в първия състав на тази възраст. Шефът на школата бе определн като "злобния и завистлив човек, към момента изпълняващ длъжността директор на ДЮШ , който е продукт на една друга школа, подвизаваща се в крайните квартали на Пловдив."

Публикуваме без редакторска намеса декларцията поместена днес в сайта на смърфовете, която е подписана поименно:

Декларация от името на треньорския колектив в детско-юношеската школа на Локомотив (Пловдив)

 

Уважаеми локомотивци, преди няколко месеца ръководството на отбора взе решение всеки набор да има различен треньор през различните сезони. Ние всички бяхме запознати със смяната още със стъпването в длъжност на г-н Димитър Палазов. Треньорският колектив бе напълно съгласен с предстоящите промени. Тренировките на всички отбори в школата станаха закрити, което е с цел да се осигури спокойствие на децата и треньорите и да се ограниничи до минимум вмешателството в работата на наставниците от страна на родителите.

ДЮШ има директор и той по своя преценка и усмотрение определя правилата, назначенията и това кой треньор за кой набор е най-подходящ. Директор, който от доста години работи в Локомотив, познава отлично обстановката и работата на всеки един от специалистите в школата и прави всичко възможно децата и юношите да вървят само напред. Наскоро и всички родители се запознаха с новите правила, въведени от г-н Димитър Палазов.

Само в последните няколко месеца представителният отбор на Локомотив подписа с четирима футболисти от школата, а също така има и един трансфер в посока Торино. Тези таланти са показали, че имат място в мъжкия футбол, положили са много усилия и това не е останало незабелязано.

Случаят с вчерашната декларация, изпратена и до медия със спряна акредитация, е показателен, че родители от школата на Локомотив се опитват да налагат своето мнение и да се месят в работата на ДЮШ по един или друг начин. Вмешателството в работния процес на всички наставници е станало ежедневие, а това е недопустимо.

Виждаме във всички деца огромно желание да тренират и да защитават цветовете на Локомотив, но това не е така сред част от родителите. Искаме да попитаме какво е направил клубът на децата от първия отбор на набор 2008, че те няма да продължат да тренират в отбора? Те ли взеха това решение да напуснат, или техните родители са им наложили това, водени от своите лични амбиции?

Децата от Локомотив-1 набор 2008 играха в Европа с отбори като Байерн Мюнхен, Атлетико Мадрид, ПСВ Айндховен, Уест Хям Юнайтед, Брюж, Фенербахче, Бешикташ, но нима в някоя от школите на тези грандове родителите на младите футболисти поставят условия и казват на директорите там кой треньор кой набор да ръководи, правят разбори вместо наставниците и редят тактиката на тима?

Също така смятаме, че е изключително грозно и долно да се намесват и споменават директно деца, които нямат нищо общо с това, с цел дадена страна да излезе "по-права" от друга. И това е дело на хора, които твърдят, че тяхното интелектуално ниво отговаря на нивото на ЛОКО (Любим Отбор на Културната Общественост).

Всички треньори в школата заставаме твърдо зад действията и методите на работа, въведени от г-н Димитър Палазов. Тук всички сме професионалисти и винаги сме давали най-доброто от себе си, независимо дали водим деца или юноши. Така е било винаги, и така ще продължи да бъде. Бъдете сигурни, че нашият клуб полага максимални грижи за своите деца и юноши, което се доказва от развитието на футболните им качества и представянето им на терена.

 

Треньорски състав на ДЮШ:
Кириякос Георгиу
Апостол Костадинов
Даниел Димитров
Тодор Костов
Аян Садъков-младши
Светослав Каламов
Васил Стефанов
Минко Жилков
Николай Петров