Представители на ГЕРБ в парламента коментират пред журналисти внесения днес вот на недоверие срещу правителството.

Вотът на недоверие е несъстоятелен. Видя се, че има положителни оценки към правителството по време на председателството, отсече Цветан Цветанов, шеф на ПГ на ГЕРБ.

Не смятам, че към настоящия момент това би решило политическите претенции на БСП, смятам, че трябва да дадем повече подкрепа за усилията, които се полагат от българското правителство, посочи Цветанов на въпрос за исканата оставка на министъра на вътрешните работи Валентин Радев. 

Винаги се стараем, когато има смислен дебат, и не виждам нвищо лошо, когато има разумни предложения, те да бъдат взети предвид. Има случаи на пълен политически консенсус. Преди минути е гласуван ГПК. Така че диалог може да има и по темата "Сигурност", допълни той..

По време на дебата ще се кажат много факти и неща и това, което бих призовал всеки един от нас, като гражданин, когато има необходимост да се открие извъшителят на едно престъпление, няма как да стане, ако не се свидетелства, заяви още председателят на групата на ГЕРБ в парамента.

Това, което е много важно и се надявам, че Цвета Караянчева ще насрочип извънредно заседание във вторник, за да не пилеем парламентарно време за дебати, които нито ще променят управлението, нито ситуацията. Надявам се гласуването да бъде направено в края на седмицата, посочи още той.