ЧСИ запечата клуб “Спирит“, описа имуществото им

Наемателите не са напуснали сградата на Сточна гара в договорения срок, вещите им отиват на търг
ЧСИ запечата клуб “Спирит“, описа имуществото им

Две седмици след като популярният чалга клуб "Спирит" изненадващо затвори, частен съдебен изпълнител описа имуществото на дискотеката , пише TrafficNews.bg. Това е станало в петък, след като фирмата, която е собственик на сградата е извадила изпълнителен лист за въвод във владение. Причината за това е, че бившите наематели не са освободили помещението в уговорения срок.

След прекратяване на договора, първоначалната уговорка е била сградата да бъде освободена на 1 май, но след това срокът е удължен с 1 месец, тъй като "Спирит" е имал голям брой резервации за абитуриентските балове. На 31 май чалготеката действително затвори, но обзавеждането не е било изнесено в договорения срок. По тази причина собсвениците са се обърнали към съдия - изпълнител. 

"Направен е опис на вещите, за да бъде обезпечен евентуален въвод във владение. Срокът за изпълнение е 2 седмици. В този срок собственикът и наемателят може да се споразумеят или наемателят да изнесе вещите. В противен случай, след като изтече законовият срок, вещите ще бъдат изнесени навън и продадени на търг" коментира ЧСИ Марияна Обретенова. 

На обекта е назначен пазач, който е задължен да съхранява описаните вещи в продължение на 2 седмици. Охраната на целия терен, на който се помещават също клубовете W и Мегами, е поверена на охранителната фирма Traffic Security. 

Представители на различни търговски марки алкохол и безалкохолни също са се оказали с блокирани витрини, тъй като до приключване на процедурата, те нямат право да ги изнесат. 

При затварянето на "Спирит" на фейсбук страницата на заведението се появи съобщение, че клубът е в ремонт. Собствениците се извиниха за неудобството и обещаха, че "Шоуто ще продължи". На този етап обаче няма индикации за отварянето на дискотеката на ново място. Персоналът на клуба вече се е разпръснал, тъй като първоначалните обещания за бързо отваряне на "Спирит" не са се реализирали. 

Броени дни след "Спирит", затвориха още два от популярните клубове в града - "Галакси" и "Бедрум". Преди няколко месеца скоропостижно приключи дейността си и клуб "Бета".

През лятото на разположение на пловдивчани, които не са заминали на морето, ще работят W клуб, Мегами, Планета Пайнер, Паша и Блинк. 

Напишете коментар
captcha

Виж още

На 11 април „мъртвото“ слънчево петно AR2987 изригна. То отдели
Няма да е необходимо осигурените лица да представят документи пред НОИ за
Тежкотоварен камион се обърна на магистралата между София и Пловдив, предаде
Левски подписа договор с холандския нападател Найджъл Робърта. Срокът на
ВМРО издига Славчо Атанасов за кмет на Пловдив. Утре той ще бъде
Запеканка с извара необходими продукти: 500 г извара 1 яйце