Бащата на Гос­подаря на ефира Румен Угрински е разкрил легендар­ния сериен изна­силвач Жоро Па­вето. Георги Угрин­ски – таткото на актьора, работел като криминален психолог в Благо­евград, но често пътувал до София за консултации по най-заплетени­те дела. Именно той разкрил, сред няколкото заподозрени, че глухонемият и умствено изостанал Милчо Миланов – Жоро Павето, е извършителят на серията изнасилва­ния, хвърлили в ужас София в края на 60-те години на ми­налия век, пише toppresa.bg.
„Така е. Дори си спомням, че за да гарантират сигур­ността на семейството ни, милиционерски патрулки обикаляха около дома ни, докато траеше делото, за­вършило с провал, заради липса на доказателства към глухонемия Милчо Миланов, нарочен за български Джак Изкормвача“, сподели Ру­мен Угрински.

Майката на актьора била преподавателка, а малцина знаят, че тя всъщност е ар­менка, подобно на шефовете на Румен Угрински – братята Джуди и Магърдич Халвад­жиян. „В интерес на истина­та Маги и екипът му разбра­ха на петата година, откакто бях започнал да работя с тях, че и аз имам арменска жилка. А и не бях разказвал дотогава. Не е ставало дума въобще за моя произход. Даже много малко хора зна­ят, че имам арменски произ­ход“, довери ни актьорът.

Угрински, който в момента се превъплъщава в ролята на ченге в „Полицаите на края на града“ по Нова тв, най се радва, че има опит от детството си как се дър­жат полицаите, и много от тях дори му служат за при­мер. „Баща ми беше много строг. Учил съм се от него и колегите му на какво ли не“, спомня си още актьор­ът. Татко му бил човек с принципи, който ви­наги ходел облечен в костюм и страстно харесвал операта. Тя била и причината по-големият брат на Ру­мен да бъде кръстен Ан­тонио. Той също е актьор, завършил е ВИТИЗ заедно с Мая Новоселска, Кръстьо Лафазанов и Теди Москов и е на щат във Варненския театър.

„Всъщност, да ви кажа, аз имам и още един брат, за когото разбрах чак като бях студент. Казва се Петър“, обяснява актьорът. Петър е дете от краткия брак на ба­щата на Господаря на ефи­ра със софиянка. Брат му завършва медицина и ста­ва един от най-изтъкнатите гинеколози у нас. „Той дори изроди дъщеря ми Анита, а преди това дълги години работеше в чужбина – Хър­ватска и Либия, и по време на бомбардировките над Триполи дори е шеф екип във военна болница“, спо­деля Румен.

Като дете също мечтаел като батко си да следва медицина. „Помня, че най-трудно ми беше да преодолея смъртта на баща ми Георги. Бях изпаднал в депресия и с дни не излизах от апартамента ни в Благо­евград“, разказва актьор­ът. Приятели му помогна­ли, като не го оставили на мира, докато не излезе с тях на кино. „Ние сме много за­дружни трима братя. Съби­раме се постоянно, не про­пускаме празници, те винаги ме подкрепят, аз тях също“, категоричен е Угрински.

Освен че активно снима в „Господарите“ и „Полицаи­те на края на града“, Румен играе и в столичния Куклен театър. „Най-много искам да имам повече време за дъ­щеря ми, защото тя е на 14 и точно сега имаме много как­во да си кажем. Анита е пре­красно дете“, казва актьорът за дъщеря си. Момичето е от брака му с Биляна, която също е актриса. Угрински е страхотен кулинар и най-чес­то приготвя храната вкъщи. „Сега имам планове за лято­то, да отида в любимата Гър­ция, но първо да си свърша работата, ние сме професио­налисти“, смее се Угрин­ски.

НЕ СЪЖА­ЛЯВАМ, ЧЕ ИЗБРАХ „ГОСПО­ДАРИТЕ“ ПРЕД СЛАВИ!

„Не съ­жалявам, че из­брах „Господари на ефира“, вместо да почна работа при Слави Трифонов. Не защото не го уважавам, а защото прецених, че в „Господари­те“ ще съм по-добре. Сега и в полицейския сериал съм много щастлив, че работя“, сподели с усмивка Румен Угрински, който е завършил специалност „Кукли“. Той е колега на друг знаменит та­лант – Краси Радков. „Много ми липсва това същество. Сътворихме какви ли не глу­пости заедно“, смее се ак­тьорът.

КОЙ Е ЖОРО ПАВЕТО?
През 1968 година из София върлува сериен изнасилвач. Столицата се превръща в призрачен град – нито една жена не смее да излезе сама по тъмно. За няколко месеца са изнасилени 5 жени, една­та умира в болница. Общото при всички случаи е павето, увито в кърпа, с което насил­никът поваля жертвите си. Оръжието дава и прякора на насилника – Жоро Павето, чието спомена­ване смразява кожата на столи­чани. За залавя­нето му тогаваш­ният министър на вътрешните работи обявява награда – апар­тамент в София или паричната равностойност на жилище­то. Обещанието обаче не е изпълнено.

20-годишният тогава Мил­чо Миланов, който е глухо­ням и умствено изостанал, е заловен на 6 ноември вечер­та, докато наднича през про­зореца на жена, която се съ­бличала да си ляга. Осъден е и лежи 14 години в затвора, след което е помилван.