Знаете ли, че между физическите особености на всеки човек и личностните му черти има връзка? Тук няма нищо странно, защото начинът, по който изглеждаме, влияе на самочувствието и формирането ни като личност. 

Тялото е способно да разкаже много за характера на даден човек. Предлагаме ти да провериш тази теория по формата на палеца на ръката си. Още в древна Индия са вярвали, че именно той съдържа информация за жизнения потенциал на всеки човек и нивото на енергията, която той притежава.

При анализа се имат предвид 3 фактора: форма, размер и гъвкавост на фалангите. 

Тип А: горната фаланга е по-голяма от долната

С такива палци могат да се похвалят перфекционистите. Ти не се задоволяваш с малко и винаги вървиш устремено към целите си. Водиш се от идеята, че трябва да си първа във всичко и не жалиш сили, затова и често се преуморяваш. Но при такъв боен характер, не е нужно да си скромна. Благодарение на него се ползваш с уважението и любовта на близките си. 

Тип В: горната фаланга е по-къса от долната

Подобна форма на палеца издава, че си реалист, който е стъпил здраво на земята. Въздушните замъци не са за теб. Винаги изпълняваш обещанията си и не живееш с илюзии. Присъщи за теб са наблюдателността и разсъдливостта. Близките ти знаят, че можеш да им бъдеш упора и в най-трудните моменти. 

Тип С: и двете фаланги са еднакви по размер

Ти не си натура, която се гмурва смело в неизвестното, но и прекалено спокойният живот не е по вкуса ти. Златна среда - ето това ти е нужно. Стремиш се към хармония и си способна да обединяваш хората. Имаш една много особена черта и тя е свързана с умението ти да намираш доброто и красивото във всички хора. Несполуките те карат винаги да търсиш обходен маршрут. 

Тип D: гъвкав палец

Способна си много ловко да се приспособяваш към променящите се обстоятелства. Усещаш преди всички задаващите се промени, надарена си с гъвкава мисъл и не зацикляш над конкретни идеи и планове. Подобни качества притежават много малко хора и благодарение на тях достигаш целите си по-бързо от останалите. 

Тип Е: неподвижен палец

Голям палец, твърд като стомана, се среща при хората, които обичат да доминират и са много прями. Те не трябва да бъдат обвинявани в празнословие, защото са готови да дадат всичко от себе си, за да изпълнят обещанието си. Те никога няма да откажат помощ и закрила и са готови да споделят и единствената си риза с човека, изпаднал в беда. С тях все едно си зад каменна стена: чувстваш се надеждно и спокойно. 

Разбира се, този тест не е последна инстанция, но може да разкаже много интересни неща за теб и за твоите близки./jenata.blitz.bg