Локомотив Пловдив е на полуфинал! "Черно-белите" завършиха 1:1 с  Ботев в мача-реванш от 1/4-финалите на Републиканското първенство в U15. Така с общ резултат 2:1 "смърфовете" продължават напред.Герой за Локо отново бе Георги Мавродиев, който отбеляза единствения гол за своя тим  в срещата. Късмет за "черно-белите" донесе и Ияд Хамуд, който изгледа срещата.

Двубоят започна отлично за символичните домакини, които успяха да открият още в 8-та минута. Нападателят на "черно-белите" Мавродиев шутира от средна дистанция, а стражът на "канарчетата" подецени ситуацията и отби топката в собствената си врата - 1:0. Последваха равностойни минути на Лаута. Двата тима допускаха много грешки в предни позиции логично липсваха опасности пред вратите. В самия край на полувремето Ботев бе на косъм от това да изравни. След центриране от центъра Милен Николов отклони с глава, но коженото кълбо срещна напречната греда.

В първите минути на втората част Локомотив владееше повече топката, но това не продължи дълго. Ботев успя да изравни играта. В 56-та минута "канарчетата" дори успяха да се върнат в мача. Перфектно изпълнение на Иван Аврамов от пряк свободен удар направи резултата 1:1. До края на срещата "жълто-черните" търсеха второ попадения, Локо пък можеше да накаже това, но в крайна сметка гол не падна в нито една от двете врати.

По този начин Локомотив се класира на полуфиналите. Жребият за следващата фаза на Републиканското ще бъде изтеглен в четвъртък.  

Мачът бе излъчен НА ЖИВО в YouTube канала Glas TV. Напомняме ви да се абонирате за него, за да бъдете своевременно информирани за началото на това и последващите живи предавания на мачове.