Отборът на „Асарел-Медет“ спечели турнира по тенис на маса, който се проведе на 16 юни в зала „Арена Асарел“ в Панагюрище. Събитието бе част от инициативата „Игри за добрини“, която се организира от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, сред членовете на която е и „Асарел-Медет“АД.
„Игри за добрини“ е част от колективната програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН „Здрави на работа“ и цели да покаже, че отговорните компании, доброто здраве на служителите, спортът и благотворителните каузи могат да вървят ръка за ръка. За целта Мрежата организира поредица от спортни турнири, в които участващите компании насърчават активния начин на живот, доброто здраве и състезателния дух на служителите си, които избират своя социална кауза и се борят за нея. Печелейки турнира, компанията печели и наградния фонд, който бива дарен за избраната от отбора кауза.
Официалната церемония по откриване на турнира бе уважена от Огнян Траянов – председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Ана Финджикова – директор „Човешки ресурси“ в „Асарел-Медет“АД, Иван Александров – председател на сдружение „Асарел България Оупън“ и Десислава Николова и Марина Стефанова от екипа на Глобалния договор.
След официалната част се проведоха демонстративни мачове с участието на младите таланти на панагюрския тенис на маса Стоян Зайков, Кръстина Иванова, Доника Данкова и техния треньор Анелия Карова.
В отборната надпревара асарелци в състав Асен Попниколов (капитан), Стоян Лалков, Стайко Стайков, Спас Гочев и Иван Смилянов, спечелиха убедително първото място след победи срещу „Софарма“ и „Аурубис България“ с по 3:1 и безапелационното 3:0 срещу „Технологика“.
В индивидуалния турнир състезателите бяха разделени в 4 групи, като първите двама от всяка група се класираха за първата осмица. Убедително шампион стана Асен Попниколов („Асарел-Медет), второто място зае Веселин Колев от „Софарма“, бронзът отиде у Стоян Дурчев („Аурубис“), а четвърти се нареди Стоян Лалков от „Асарел-Медет“.
Победителите в комплексното класиране „Асарел-Медет“ получиха чек на стойност 2 хиляди лева за благотворителна кауза. Средствата бяха дарени на Младежкия червен кръст в Панагюрище и ще бъдат използвани за подпомагане на деца, лишени от родителска грижа.