Как можете да почистите дома си в най-краткия възможен срок? Как можете да се уверите, че няма да срещнете мръсотия дълго време, като използвате най-обикновените домашни неща? За да направим живота ви по-лесен, събрахме списък с някои от най-добрите методи, за да направим почистването лесно и бързо. Можете да ни благодарите по-късно!

1. Сребро

Вземете голям съд и го покрийте с калаено фолио. Напълнете го с гореща вода и добавете половин чаша сол и половин чаша сода за хляб. Оставете сребърните артикули да се накиснат в тази смес за 30 минути, след това ги изплакнете и ги избършете с мека кърпа. Всички тъмни петна ще изчезнат.

2. Матрак

Разбъркайте водка и вода заедно в съотношение 1: 3 и разпръснете сместа върху матрак. Спиртът ще дезинфекцира и унищожи повечето бактерии.

3. Микровълни

Нарежете на две половини лимони и ги поставете в стъклен съд с вода. Поставете го в микровълновата печка, загрявайте ги, докато водата не се свари, и я оставете за една минута. Когато понечите да минете вътрешните стени на уреда с гъба, ще установите, че всичко пада без никакво търкане.

4. Петна от мазнина

Потъркайте парче бяла креда върху петната от мазнини, оставете я за няколко минути и след това избършете с влажна кърпа. Това работи както добре с петна върху дрехите, така и с онези, които са се озовали по стените. 

5. Сушене на обувки

Ако обувките ви са прекалено мокри, а ви трябват скоро, ги напълнете със страници от смачкани вестници и те ще изсъхнат много по-бързо.

6. Животинска козина/коса

Поставете чифт обикновени гумени ръкавици, които обикновено се използват за измиване, и ги намокрете, а след това с ръцете си минете по повърхността на мебелите, покрити с животински козина. Всичко ще се полепи към ръкавиците. 

7. Загорели остатъци в тигана

Напълнете тигана с малко вода - достатъчно, за да покриете повърхността. След това изсипете чаша оцет. Сварете добре със средна топлина, след това извадете от печката и добавете две супени лъжици сода за хляб. Изгорелите парчета храна ще излязат без никакви проблеми.

8. Петна в чайника

Това е най-лесният от всички начини. Изсипете една супена лъжица лимонов сок, смесена с вода, и варете сместа в продължение на пет минути. След това излейте водата и чайникът ще бъде нов!

10. Мивката

Грейпфрутът и лимоните могат да помогнат за чудесно почистване на повърхностите. Поръсете малко сол на някое от тях, след това ги използвайте, за да избършете мивката. Ще бъде толкова чисто, колкото и кристално!/jenata.blitz.bg