Изключителни успехи постигнаха формациите на ЖФК Пълдин през изминалия уикенд. Най-малкия тим на пловдивчанки  - до 12 години завърши на второ място след изиграването на финалната 8-мица на Републикнаското първенство, където се състезаваха най-добрите тимове от страната.

Момичетата на Ангел Славов попаднаха в една група с отборите на ФК ЛП Суперспорт, ФК Градашница и ФК Варна. След две победи съответно с 2:1 и 1:0 и поражение от варненки с 0:4, пловдивчанки завършиха на второ място в групата. Последваха полуфинални срещи, където момичета на ЖФК Пълдин се изправиха срещу градския съперник и сочен за фаворит тим на Енко (Пд).След равностоен мач и пропуски пред двете врати головете не паднаха. На дузпите момичетата на Ангел Славов бяха по-концетрирани и победиха. Във финалния двубоя пловдивчанки отново трябваше да мерят сили с ФК Варна, но пак допуснаха поражение - този път с 1:2, с което спечелиха и сребърните медали. С индивидуална награда за поста най-добър вратар се отличи Кристиана Кабова.

Междувременно девойките до 16 години на ЖФК Пълдин изиграха първия си двубой от финалната четворка. Пловдивчанки успяха да победят с 3:2 в драматичен сблъсък, в който имаше два обрата в резултата. В следващия мач девойките ще се изправят срещу НСА. Припомняме, че според регламента се играе по една среща на принципа "всеки срещу всеки" и отборът с най-много точки става първенец в страната.