Правоприлагащите органи в Мека са задържали магьосник с окултни вещи в Защитената джамия, която, очевидно, е била ангажирана със съпругата си в разваляне на черни магии. В Саудитска Арабия окултните практики са престъпление. Това предаде "Ислям Нюз".

Във видеото, заснето на мястото на инцидента, можете да видите как някои шейхове, които са запознати с практиката на премахване на магии, са ангажирани в "неутрализиране" на магическите заготовки иззети от задържания. Инцидентът предизвика голям резонанс в медийното пространство.

Както беше съобщено от саудитските медии, задържаното лице, гражданин на Судан, пристигнал за извършване Умрах (малко поклонение) в Мека, където той привлича вниманието на службите за сигурност. Според предварителна информация от разследването човекът принадлежи към едно от суфийските братства, разпространявани на територията на Судан.

Суфийските братства в Судан осъдиха действията на саудитските власти, наричайки задържането неоправдано, и поискаха безпристрастно разследване относно сънародника си и жена му.