Още един национал на Таджикистан може да стане част от Локо Пд, научи ексклузивно PlovdivDerby.com. Става въпрос за юношата на Рубин Казан Искандар Джалилов, на когото футболът в България е добре познат. Десният бек започва кариерата си в Рубин Казан, но не записва мачове за руския тим, а в три поредни години е преотстъпван. През 2016-а години пристига в Дунав Русе за един сезон и записва 26 мача в сезона, в който русенци се превръщат в хита на родния шампионат.

„Много исках да задържим и таджика Искандар Джалилов, но клубното ръководство ме уведоми, че финансовите му претенции станали прекомерно високи“, споделя тогавашният наставник на Дунав Веселин Великов след раздялата с крайния бранител.

През миналия шампионат се състезава за руския Балтика, като записва 17 мача.

Исмаилов е на 26 години и има 10 мача за националния отбор на Таджикистан. Като юноша той играе под флага на Русия, като записва 28 мача за юношеските формации на „братушките“ във формациите между U17 и U19.

Към този момент двамата футболисти от Германия, които трябваше да пристигнат на Лаута, все още не са акостирали, показа проверка на PlovdivDerby.com.