Неприличният жест на британската поп звезда Роби Уилямс по време на церемонията по откриване на световното първенство е отговор на критиките към него от британските медии. Това смята един от режисьорите на церемонията - бившият световен шампион по фигурно пързаляне Иля Авербух. 

Вчера, при изпълнението си терена на стадион "Лужники" 44-годишният Уилямс показа среден пръст към тв камерите, докато изпълняваше хита си Rock DJ. Авербух припомни, че точно в тази песен звездата е изменил фрагмент от текста, като е изпял "направих го безплатно".

"Нямам точна представа какво е вложил Роби Уилямс в този жест. Аз, като хореограф, не съм поставял това в сценария. Уверен съм, че този жест няма нищо общо с Русия. Уилямс не е искал да засегне нашата страна с този жест. Но, какво да говорим - той е голяма звезда и знае какво прави", допълни Авербух.

Същевременно американската телевизия Fox, която държи тв правата на световното за САЩ и Бразилия, се извини официално заради влезлия в кадър жест на певеца.

"Тържествената церемония по откриването на световното първенство по футбол бе събитие, което се излъчи на живо от Fox. Тъй като се излъчваше на живо, не знаехме какво ще се случи по време на изпълнението на Роби Уилямс и се извиняваме", се казва в съобщението на телевизията.