Може би няма жена, която да не изпитва ужас щом се заговори за стегнати коремчета. Не, не за друго, ами всяка дама има някое излишно килограмче или сантиметърче в тази област на тялото й, което я докарва до лудост.

Често пробваме какви ли не упражнения и диети, но коремът остава. И какво да правим сега?

Е, ние отсъбрахме петте вида разплути коремчета, които най-често тормозят жените. Сега ще ви разкрием на какво се дължат те и как да се справите с тях:


1. Алкохолно коремче


Работата е много проста: ако пиете прекалено много алкохол, той ще започне да се „показва” на корема ви. Най-добрият начин да се справите с алкохолното коремче е да спрете да пиете твърде много алкохол. Очевидно, нали?

Но защо алкохолът причинява появата на корем? Първо, това е така, защото алкохолът не позволява правилното храносмилане на храната, и второ, той съдържа много калории, които са основните виновници, когато става дума за корема мазнини. 

2. Корем, причинен от бременност


Това вероятно е най-сладкото коремче, а също и нещо важно за майката и детето, защото мастната тъкан в корема всъщност защитава детето ви, когато е в утробата ви. Въпреки това, след като бебето пристигна в този свят, няма нужда от тази допълнителна защита и можете да си позволите да загубите всички допълнителни сантиметри.

Лесно е да се каже, но как да се направи? Най-добре е да започнете с упражнения – намерете най-доброто за вас и действайте.


 

3. Корем, причинен от стрес


Това е почти като оксиморон, защото от стрес уж се слабее. Но за съжаление, това не е така. Това се случва, защото когато сме стресирани ядем много нездравословни неща и не даваме на тялото достатъчно почивка и време да се възстанови. 

Най-добрият начин да се справите с този вид корем е да започнете правилен хранителен режим и са намалите стреса.

4. Корем, причинен от хормони

Понякога коремната мазнина се натрупва заради хормонален дисбаланс. Когато се сблъскате със ситуация като тази, няма много какво да направите. Въпреки това, в съчетание с лекарствата, здравословен живот и упражнения може и да се отървете от излишните килограми в тази област.

5. Корем, издут заради газове

Нищо не е по-лошо от това да имаш подут корем, пълен с газове. Не само, че е изключително неудобно, но също така е и изключително нездравословно защото може да доведе и до язва. Най-добрият начин да се справите с това е да се уверите, че не ядете храни, които причиняват газове./ jenata.blitz.bg