Локомотив Пловдив ще проведе днес от 18:00 часа първата с тренировка за новия сезон. На заниманието ще присъстват поне 6 нови футболисти. Това са привлечените от Дунав Бирсен Карагерен и Мартин Луков, взетият от Арда Георги Кременлиев, пристигналите от Аржентина Лукас Масоеро и Николас Канавесио, както и акостиралият вчера ганаец с немски паспорт Амади Гиаси.

Черно-белите се разделиха с немалко футболисти. Димо Бакалов замина за Лудогорец, а Весо Марчев така и не получи предложение за нов договор и предпочете да продължи кариерата си в Арда Кърджали. Наемът на Муса свърши и той се завърна в Турция, а контузия преди края на сезона получи Илко Пиргов, който също не получи предложение за нов контракт, поне до този момент. Велковски предпочете Славия пред предложението от Локо Пд. По взаимно съгласие, черно-белите се разделиха с Росен Андонов, а Ванчо Траянов сложи край на кариерата си. Под наем в Арда Кърджали бе пратен Архан Исуф, а след края на шампионата Акрапович обяви, че Юрица Булят напуска тима.

Умарбаев онзиден се прибра от Русия в компанията на Христо Крушарски и по всичко личи, че ще подпише нов договор със смърфовете. Черно-белите водят преговори за подновяван на контракта на Димитър Везалов.