Кметът Иван Тотев твърди, че всичко е наред около построяването на пловдивската зала "Колодрума". Той отказа да коментира прокурорските проверки, назначени по сигнал на депутата от ОП Славчо Атанасов. С разпореждане на главния прокурор те са възложени на държавното обвинение в Пловдив, което обаче отново ги препраща в София.

Не е изключено след отказа на пловдивската прокуратура по подобие на случая със зоопарка, преписката за зала "Колодрума" да бъде поета отново от столични обвинители, пише "24 часа". Според запознати има голяма вероятност да бъде образувано ново наказателно производство заради злоупотреби при строежа на пловдивската зала. Атанасов се позовава на акт на АДФИ, където са посочени 22 нарушения за 7,7 млн. лева.

"Лошото е, че такива големи обекти преди нас не са правени в Пловдив. Те са лесни за политическо говорене. Вече не им обръщам внимание", добави Тотев. Той даде пример с общински съветник, който заявил, че кръговото кръстовище до Водната палата струвало 1 млн. лева.

"Трябва да си пълен малоумник да твърдиш това. Съоръжението с фонтана е не повече от 50 000 лева. А 1 млн. лева е цялата отсечка до кръстовището с бул. "Шести септември" с изграждането на тротоари и ремонт на платното", посочи Тотев. Според него политици говорили глупости, без да носят отговорност за приказките си.