Лидерът на "Воля" Веселин Марешки заяви, че парламентарната група му внася законопроект за промяна на имената на футболните отбори. Според варненския бизнесмен се злоупотребявало с имената на Левски и Ботев. 

"Чистите имена на Левски и Ботев не може да бъдат омърсявани с търговски марки", обяви Марешки на трибунка в парламента. Самият той бил от Левски, но от детството си, сега не знаел дори имената на футболистите. Марешки изрази надежда да получи подкрепа не само от "Обединени патриоти", но и от спортните фенове. 

Лидерът на "Воля" не даде нито един пример за поругаване и не отговори дали все пак не визира баскетболния Левски-Лукойл. Ако законът му мине, се предвижда глоба от 10 до 20 хиляди лева, а при непромяна на името дори и закриване на спортния клуб. 

Варненския бизнесмен коментира остро катастрофата с хеликоптер на авиобаза Крумово като изригна срещу военния министър Красимир Карачанов. "Назначаваме сульо и пульо за министър, тотални безхаберхаберници. Този човек отдавна трябваше да е излязъл от министерството", заяви остро Марешки и определи сделката за обновяването на армията за "грабителска сделка", като обричала на смърт и глад българския народ. Лидерът на "Воля" се закани да даде Красимир Карачанов на прокуратурата, но за какво точно все още не е решил, щял да се консултира с адвокати. 

По повод вотът на недоверие Марешки заяви, че няма да подкрепят БСП, въпреки че били прави, но пък парламентът при едни евентуални избори ще бъде преповторен и не виждал смисъл да се ходи на избори.