Две юношески формации от школата на Ботев започват участието си на Републиканското първенство при най-малките. Надпреварата, която е организирана за поредна година от БФС, ще се проведе от 11 до 14 юни в Сливен.

"Канарчетата" се класираха за финалната фаза в турнирите за Футбол 9 (2006) и Футбол 5 (2009). И двата тима спечелиха първенствата в Зона "Пловдив" и трябваше да преминат през баражи.

По-малките ботевисти - набор 2009 ще стартират първия си двубой срещу Делфините (Варна) всеки момент. Те са в група също с тимовете на Болярчета (Велико Търново) и Славия.

Във Футбол 9 Ботев излиза с набор 2007, който спечели първенстовто при 2006 и ще мери сили с по-големи.Първият сблъсък на момчетата на Стоян Ангелов е утре срещу тима на Добруджа от 16:00 часа. Тяхната група се допълва още от Национал и Ботев (Враца).

Регламент

Отборите са разделени в две групи от по четири тима, които ще играят по системата всеки срещу всеки, за да определят класирането в групата от 1-во до 4-то място за Футбол 5,7 и 9. Втората фаза на турнира ще противопостави отборите от двете групи, като за 7 и 8 място ще играят четвъртите отбори, за 5 и 6 място третите, за 3 и 4 място вторите и за 1 и 2 място първенците в групите.

Призьорите ще бъдат наградени с купи и медали, а всички отбори ще получат топки, които са осигурени от Българския футболен съюз.