Покрай репортажите за днешния пореден протест пред Народното събрание срещу проруското статукво в него, размило и последните граници между управляващи и опозиция в надпревата им кой да обслужи по – добре Путин по въпроса за АЕЦ “Белене”, добавям един дребен, но характерен детайл.

След края на протеста, на който бяха поканен да кажа няколко думи за ставащото в Народното събрание, превърнато в Дом на българо – съветската кражба, бях “разпознат” неделеч от това място от весел гражданин. Подминавайки ме , той извика с широка усмивка на лицето “нема да видите скоро власт”.

След като го повиках да обясни какво иска да ми каже и го репликирах, че не се стремя към никкав власт, той гордо се похвали, че е гербаджия. Не пожелах да изслушам тирадата му защо обича Бойко, когато започна да ги изброява на пръсти. Предложих му иронично като говори за кумира си да падне на колене, както е редно. Той не се обиди и продължи да се хили доволно, уверен, че Бойко ще векува заради добрините, които ( му ) е направил. 

На раздяла отказа да се представи ( след като знае с кого говори, би било редно да каже и нещо за себе си) , гражданинът гербаджия тържествуващо обяви, че той и подобните му били 20 процента от протеста и се внедрили, за да ни чуят и видят. С други думи- ние ( наречените вчера от Борисов “отломки) сме малко, а те са навсякъде. И ни следят.

Ето така се сблъсаках днес с гербаoжийската реалност. Не знам дали наистина ще реанимират АЕЦ “Белене”, но че са възкресили образа на самодоволния Бай Ганьо и на подличкия хитрец Андрешко, е факт!

СНИМКА: Клуб Z

Share on Facebook