Ботев победи с 3:0 Етър (Велико Търново) в 1/8-финален мач-реванш от турнира за Републиканското първенство за юноши до 15 години. Така с общ резултат 4:0 "канарчетата" продължиха на 1/4-финалите.. По програма мачът бе от 18:00 часа, но заради пътен инцидент на 156-ия км на АМ Тракия и образувалото се задръстване срещата започна с часа закъснение.

Двубоят стартира отлично за "жълто-черните" , които успяха да открият резулата още във 2'. Даниел Гичев с премерен удар от границата на наказателното поле даде аванс на своите. В ответна атака "виолетовите" бяха близо до гол, но стражът на Ботев се намеси. В последвалите минути домакините натиснаха съперника и логично стигна до нови попадения още преди почивката. Първо в 14', а после в 27' резултатът стана класически не и без помощта на играчите от Велико Търново. Късметът бе обърнал гръб на гостите и те пронизаха на два пъти своята врата. 

След паузата темпото на игра поспадна. В началните минути гостите нацелиха гредата след пряк свободен удар. Последваха няколко остри атаки на "канарчетата". Пропуски на Стамболов, Арамазов и Найденов от чисти позициите обаче не позволиха преднината на Ботев да се увеличи. 

Незнайно защо 6 минути преди края главният рефер даде край на мача.

Жребият за 1/4-финалите е в сряда, като не е изключено да станем свидетели и на пловдивско дерби, тъй като Локомотив също продължи напред след драма на Лаута по-рано днес.

Срещата на "канарчетата" на естествен терен номер 1 на базата в Коматево можехте да гледате НА ЖИВО YouTube канала GLASTV!
За да получите известие, когато сме НА ЖИВО се абонирайте за канала ни!
По този начин ще ни и подкрепите!