Локомотив е на 1/4-финал! "Смърфовете" победиха с 2:1 Черноморец в мач-реванш от 1/8-финалите на Републиканското първенство при набор 2003, а при дузпите Локо надделя с 4:2. Припомняме, че в първия сблъсък "черно-белите" отстъпиха с 1:2 в Бургас.

Момчетата на Даниел Димитров започнаха по-добре срещата и още в 12' можеха да поведат в резултата, след като получиха правo да изпълнят наказателен удар. Това обаче не стана. Пламен Драганов шутира вдясно, но стражът на "акулите" отрази. Все пак по-настоятелните действия на Локо дадоха резултат в 33'. Георги Мавродиев получи подаване по земя отдясно и не сгреши за 1:0.

Първите минути след почивката гостите бяха по-активни, но повечето владеене на топката не доведе до гол. С течение на времето пловдивчани намериха играта си от първата част и потърсиха втори гол. Противно на това след грешка в отбраната Черноморец изравни. Живко Табаков се възползва от нерaзбирателство и изрaвни. Все пак в последната минута Божидар Зелямов вкара гол за 2:1, след което се премина директно към изпълнение на дузпи.

"Черно-белите" се оказаха с по-добра психика при накзателните удари и благодарение на вратаря си Петър Мильотев те успяха да продължат на 1/4-финалите. Жребият за следващата фаза на Републиканското ще бъде теглен на 13.06.

Двубоят между двата тима започна в 10:30 часа. Срещата на "черно-белите" можехте да гледате НА ЖИВО в YouTube канала GLASTV!
За да получите известие, когато сме НА ЖИВО се абонирайте за канала ни!
По този начин ще ни и подкрепите!