Отборът на “Марица” загуби с 4:1 от “Сливен” във финален бараж на зона Югоизток, определящ представителя на зоната за влизане в елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на градския стадион в Мъглиж, близо до Казанлък. За съжаление треньорът на тима Красимир Иванов не можеше да ползва родените през 1999 юноши, които са основното ядро на отбора, тъй като по правилник участващите в квалификациите и в първенството през следващия сезон трябва да са родени след 1 януари 2000 година. Така отборът беше допълнен със състезатели от набор 2002, а треньорът им Иван Михайлов също беше в щаба на така сформирания тим.

“Жълто-сините” се бореха мъжки, но не успяха да надвият противника си. Сливналии откриха в края на първата част, в 41-та минута. В 60-та минута успяха да удвоят, но Атанас Лотаров върна едно попадение. Маричани можеха да стигнат до равенството, но не съумяха да отбележат, а вместо това символичните гости отбелязаха и трети гол, който на практика реши мача. В малкото време до края тимът на “Сливен” стигна и до четвърти гол.

Въпреки загубената среща треньорът Красимир Иванов похвали състава и поздрави момчетата, подчертавайки, че младите футболисти са играли мъжки и са показали добра игра.

Така “Сливен” е претендентът от зона Югоизток и ще играе с представителите на останалите три зони за попълване състава на групата U 19.