Утре стартират мачовете за Републиканското до 15 години у нас. Пловдив е представен от три отбора като и трите тима гостуват. Единствено тима на Локо Пд от пловдивските тимове ще се изправи срещу познат съперник, с който на два пъти премери сили по време на регионалния шампионат - Чeрноморец Бургас. Поне на хартия, но само на хартия, Черноморец изгледа има лек превес над съперника си, след като в двата шампионатни мача през годината записа победа в Бургас с 3:0 и 0:0 на Лаута в ответната среща. Смърфовете завършиха на 4 място в редовния сезон, а Черноморец остана втори след Ботев, като водеше класирането през по-голяма част от първенството. Черно-белите разбира се са амбицирани да покажат, че въпреки, че не постигнаха победа срещу утрешния си съперник, то по време на Републиканското нещата няма да стоят по този начин.

Регионалният шампион Ботев Пд гостува на Етър в първия си мач. Тимът от Велико Търново остана на второ място на 5 точки от  Литекс. Двата отбора не се познават добре и утре ще се срещнат за първи път през сезона. Старши-треньорът на канарчетата Георги Онов бе така добър да сподели специално за читателите на Glas.bg с какви амбиции влизат той и тимът му в Републиканското. "Амбициите и целите на Ботев във всеки турнир са винаги едни и същи - минимум финал. Смятам че отборът ми се намира в едно добро състояние преди началото на Републиканското. Да, станахме шампиони в нашия регион чак в последните кръгове, но мисля, че бяхме най-класния отбор и само няколко неочаквани загуби направиха така, че през по-голяма част от шампионата да гоним лидера Черноморец", заяви Онов. Той коментира и решението на БФС от догодина U15 да се трансформира в Национална Елитна група до 15 години. "За мен това решение дори малко закъсня, затова и го приветствам с положителна нагласа. Мисля, че този формат трябваше да се направи още за набор 2003. В крайна сметка от догодина отборите във всеки един мач през сезона ще имат качествени съперници, което няма как да не вдигне нивото на футболистите."

Третият тим, който ще представлява Пловдив на Републиканските финали е Спартак Пловдив. Гладиаторите изтеглиха най-тежкия жребий, като се паднаха с останалия на второ място, но само по голова разлика в Югозападната група ЦСКА-София. Юношите от славния пловдивски тим обаче не са се предали предварително и като доказателство за това идват думите на старши-треньорът им Манол Георгиев, който също уважи читатели на Glas.bg споделяйки своето мнение преди старта на Републиканското: "Играем срещу един от водещите отбори в България. Ще дадем всичко от себе си да се представим на ниво. Нашата конкретна цел е да покажем, че играем един добър футбол, така както го направихме и по време на регионалния шампионат, през който си заслужихме мястото на Републиканското. Аз лично имам малко по-различно мнение за предстоящото трансформиране в Елитна група. Всички видяхме състава й и се вижда, че има добри отбори и школи, които остават извън нея. Например Спартак, Хасково, Марица, Сокол... Това са все тимове с добри набори, но ще останат през следващия сезон без сериозни и равностойни съперници, което със сигурност ще им се отрази."

Glas.bg пожела успешно представяне на Републикаснкото първенство и на трите ни представителя в него. Ето я и програмата за утрешния ден:

7 Юни 2018 г. Четвъртък 18:00 ч.
ПФК”ЦСКА-София”Сф - ПФК”Спартак ”Пд

ГС: Георги Иванов    АС1: Драгомир Милев    АС2: Красимир Миланов
         
7 Юни 2018 г. Четвъртък 10:30 ч.
ФК”Черноморец ”Бс - ПФК”Локомотив”Пд

ГС: Димо Димов        АС1: Румен Иванов    АС2: Станимир Трифонов

7 Юни 2018 г. Четвъртък 10:30 ч.
ПФК”Славия”Сф - ФК”Аристон”Рс 

ГС: Вангел Вангелов    АС1: Станислав Станев    АС2: Петър Рангелов 

7 Юни 2018 г. Четвъртък 10:30 ч.
ПФК”Берое”СтЗ - ПФК”Лудогорец”Рз

ГС: Валентин Железов    АС1: Станимир Илков    АС2: Васил Шавов

7 Юни 2018 г. Четвъртък 18:00 ч.
ОФК”Локомотив”Г.О.- ФК”Литекс”Лч

ГС: Петър Кузев        АС1: Даниел Ников    АС2: Здравко Николов

7 Юни 2018 г. Четвъртък 10:30 ч.
ФК”Дит”Сф - ПФК”Черно море”Вн

ГС: Георги Кабаков    АС1: Георги Стамболджиев    АС2: Светослав Енчев

7 Юни 2018 г. Четвъртък 18:00 ч.
ФК”Национал”Сф - ПФК”Левски”Сф

ГС: Димитър Буров    АС1: Павлин Михайлов    АС2: Любин Димитров

7 Юни 2018 г. Четвъртък 10:30 ч.
ФК”Етър”В.Т - ПФК”Ботев”Пд

ГС: Ивелин Занев    АС1: Даниел Йорданов    АС2: Мирослав Марков