Навремето имаше израз за “бдителния читател” и с риск да обидя един приятел ( който с нищо не е заслужил това, тъкмо напротив), коментатор в ivo.bg, възпроизвеждам какво (не е) установил един “бдителен читател” на блога:

 

“Чета на сайта на Министерство на енергетиката на Република България:

“Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и президента на Китайската национална ядрена корпорация (CNNC) г-н Сие Дзядзие обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на ядрената енергетика.” https://bit.ly/2JBW8nX

Любопитството на гражданина затри главата на поданика. Нe откривам този теменужен президент г-н Сие Дзядзие нито на сайтовете на CNNC! нито на Каймановите острови; а и моите китайски приятели не го намират.

Може пък да е участник в международния ядрен форум “Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност”, който тече в момента. На сайта на организаторите обаче https://bit.ly/2xLC7Gs липсва информация за програма и участници.

Дали пък енигматичният президент на CNNC г-н Сие Дзядзие не е някъде в конферентните зали на х-л “Ривиера”, Варна? Последното за журналистите”.

 

Share on Facebook