Отборът на Локомотив (Пловдив) набор 2008 приключи с участието си на силния международен турнир в Бреда, Холандия. Възпитаниците на Светослав Каламов завършиха на 12-то място в шампионския поток, като оставиха след себе си отбори като Ювентус, ПСЖ, Лестър и Бешикташ.

Общо 11 срещи изиграха младите таланти, като във всички тях се представиха достойно срещу едни от най-добрите школи в цял свят. 

Днес Локомотив изигра 5 двубоя на холандска земя. "Черно-белите" играха с голям хъс и желание, но допуснаха 4 поражения и 1 равенство. "Смърфовете" отстъпиха на Екселсиор с 0:1, Брюж с 0:3, ПСВ с 0:4 и РБ Лайпциг с 1:3 и направиха 1:1 с Кросфайър от САЩ, което отреди 12-то място в крайното класиране.

Шампион стана Брюж, на второ място завърши Уест Хям, а трети станаха Атлетко (Мадрид). Локомотив имаше шанса да играе и с трите отбора.

Само след седмица набор 2008 продължава с турнето си, като след Германия и Холандия този път талантите заминават за Истанбул, Турция. "Черно-белите" попаднаха в група "Б" в компанията на Фенербахче, Истанбул Башакшехир и Баликезирспор. В другата група са тимовете на Бешикташ, Бурсаспор, Касъмпаша и Пендикспор.