Децата на Локомотив (Пловдив) от набор 2006 взеха участие в цели три турнири в рамките само на два дена. Младите таланти играха на "Данониада" в София, "Роза Къп" в Казанлък и "Хеброс бус Къп" в село Калояново. Във всички надпревари "черно-белите" завършиха на второ място.


В петък Локомотив остана на крачка от това да представя България на международните финали на "Данониада" след поражение от Берое на финала с 0:2. Преди това момчетата на Тодор Костов бяха записали три поредни победи в груповата фаза. Пловдивчани взеха и втори трофей, като спечелиха наградата за феърплей.


В събота в град Казанлък се състоя "Роза Къп" с участието на редица отбори от цяла България. В груповата фаза Локомотив победи старозагорските Берое и Олимпия съответно с 1:0 и 4:0 и направи 0:0 с Арена Запад (Казанлък). "Черно-белите" завършиха първи в своя поток с пълен актив от 9 точки.

На полуфиналите Локомотив срещна съименниците от София, като "смърфовете" победиха с 2:1. В спор за златото възпитаниците на Тодор Костов срещнаха Берое, като двата тима играха отново на финала на "Данониада" в София ден по-рано. След здрава битка Локомотив отново отстъпи на "зелените" с 0:2 и взе сребърните медали на "Роза Къп".


На 1 и 2 юни се проведе турнир за купата на "Хеброс бус". Надпреварата е част от националната програма „Децата и футболът“ и се организира от Асоциацията на българските футболисти, Българския футболен съюз и Община Калояново.

Локомотив започна с победа срещу домакините от Калояново с 6:0. Във втората среща "черно-белите" победиха и Марица (Пловдив) с минималното 1:0.

Във финалната среща "смърфовете" срещнаха Векта (Пловдив). В редовното време срещата завърши при резултат 0:0 и двата тима преминаха към дузпите. Секунди преди края Слави Грозев можеше да донесе успеха на Локомотив, но пропусна да реализира от 11-метров наказателен удар.

От бялата точка по-точни се оказаха момчетата от Векта, които победиха след 5:3.

"Черно-белите" завършиха на второ място и взеха следните индивидуални награди:
- най-добър вратар: Теодор Делиянчев
- най-добър нападател: Йордан Послийски
- най-полезен състезател: Никола Шарков
- най-добър състезател на турнира: Слави Грозев