Отборът на “Марица”, който стана шампион в регионалната група - юноши старша възраст, ще участва в баражите за попълване на Елитната група до 19 години. Решението е взето от ръководството на клуба. Така още тази сряда, от 18 часа, “жълто-сините” ще се изправят срещу “Сливен” U19 в първия от серията баражи. Двубоят ще се играе на неутрален терен, на стадиона в град Мъглиж, близо до Казанлък.

За съжаление треньорът на тима Красимир Иванов няма да може да ползва родените през 1999 юноши, които са основното ядро на отбора, тъй като по правилник участващите в квалификациите и в първенството през следващия сезон трябва да са родени след 1 януари 2000 година. Така отборът ще бъде допълнен с състезатели от набор 2002. Време за подготовка почти няма да има, но въпреки това в тима са решени да дадат всичко от себе си и да се представят възможно най-добре.

Баражът е част от серия срещи, които ще определят представителя на зона “Югоизток”. Победителят от зоната се класира на финалните два баража, които ще излъчат двата отбора участници в Елитната група до 19 години през следващия сезон.