Ботев победи Пирин с 2:0 в последния кръг на Елитната група до 17 години, предаде репортер на Glas.bg. По този начин благоеградчани, на които им трябваше поне точка и грешка на някой от тимовете пред тях, изпаднаха от групата.

Двубоят започна с положение за гостите, които обаче не се възползваха от него. "Канарчетата" върна услугата с няколко пропуска пред вратата на "орлите". Въпреки териториалния си превес през цялата първа част пловдивчани не можаха да се оттеглят с аванс на почивката.

Още в първите минути след паузата късметът на Пирин свърши. Емил Колев прониза вратата на гостите от близка дистанция при добавка с глава - 1:0. Пет минути по-късно Иво Казаков направи сериозен пропуск, след като засече центриране  и от един метър стреля право в стража на благоевградчани. Все пак в 66' Колев изведе отлично в коридор Казаков и този път нападателят не греши - 2:0. Три минути края на мача Пирин успя да отбележи гол, но той бе отменен поради засада. Минута по-късно пък Иво Казаков бе изгонен с директен червен картон за изритване без топка.