Международен съд. Това заслужават скандалните провокатори, спретнали поредния долен фарс, който разтърси света и бе на път да предизвика поредната сериозна дипломатическа криза – съорганизаторите на цирка с убийството на журналиста Аркадий Бабченко. Подобен сценарий и изпълнението му може да се извърши или от опасен психопат, или от още по-опасен провокатор, целящ най-лошото – разрушаване на световния мир.

Защото когато намесваш в сценариите си една от великите сили с най-мощно въоръжение – Русия, винаги може да се очаква най-лошото. За подобна фалшификация тези хора трябва да отговарят пред международен съд. Те намесват в сценария си не само Русия и Украйна, но и цяла Европа, призовавайки международните органи за реакция.

Същото се случи само преди два месеца с уж отровения Скрипал и дъщеря му, заради които Великобритания и Русия бяха на ръба на война, а куп европейски страни спряха дипломатически отношения с Москва от солидарност с Лондон. Разузнавачът бе обявен за отровен с някакво страховито вещество, поразяващо за секунди човешкия живот – „Новичок”, което било разработка на Русия.

Щяха едва ли не половин Лондон да евакуират, Тереза Мей настръхна и изгони руснаците, начело с милиардера Абрамович, светът потъна в нова Студена война. А ето че преди дни Скрипал бе изписан жив и здрав от болницата. Никой обаче нито се извини на Русия, нито на Путин. А още по-малко на бизнеса и хората, претърпели сериозни морални и финансови щети от тази опасна провокация.

 По случая с Бабченко два дни от ефира и страниците на всички антируски медии се леят брутални призиви за разправа с любимото чудовище на Запада - Владимир Путин и Русия, той бе обруган като звяр, убиец на свободното слово и какво ли още не. Изключение не направиха и грантаджийски спонсорираните от „Америка за България” родни подобия на сайтове като „Медиапул”, „Клуб Зет” и „Дневник” и присъдружния им политически хермафродит „Да, България”, чиито членове не спряха да реват как Путин разстрелял Бабченко.

Какво ще кажат сега след като лъсна долния фарс и Бабченко сам заяви, че е жив и само се преструвал? И кой ще отговаря за тези скандални заглавия и провокации, за тези откровено фалшиви твърдения и клевети? Да не забравяме, че същите тези от сутрин до мрак се жалят от фейк новините, с които само те се борели, а се оказа, че те са най-големите им разпространители.

Вече е повече от ясно, че тази антируска истерия, която се опитва да подхлъзне света към нова война е съчинена, добре платена и задкулисно дирижирана кампания. Съшитите лъжи лъсват ден след ден и само чудо досега ни спасява от сериозна ескалация на напрежението. Подобни провокации обаче не бива да останат ненаказани и трябва да се търси отговорност. Не само от авторите и изпълнителите, но и от разпространителите на лъжите, защото иначе истерията ще продължи да бъде подклаждана и не се знае докъде ще се стигне следващия път.