Детето чудо на българската лека атлетика Лиляна Георгиева стана посланик на добра воля на 4 континента - Европа, Азия, Африка и Америка. Това стана по време на награждаването й от фондация „Помогни на нуждаещите се”, като лично председателят на сдружението Георги Найденов връчи акредитивното писмо. Освен това тя стана носител на почетния знак-медал "Посланик на спорта за един мирен свят".

Лили благодари за връчените й награди, които ще й помогнат най-вече психически заради продължаващите й проблеми с СКЛА "Тракия" и наказанието, наложено от клуба да не я пусна на състезания до края на годината. Така тя може да пропусне националните финали, които започват на 15-и юни, както и Световното първенство.

"Настина допуснах грешка след моето бягане, като обидих треньорката, но това беше плод на 4-месечния тормоз, който тя и клуба опражниха върху мен. Уверяваха ме, че няма да ме спрат от състезания, че бегач като мен трябва да е на пистата, но това не се случи. Дори и да се извиня, това няма да промени решението им, но все пак се надявам да стигнем до някакво споразумение", заяви Лиляна Георгиева.

На награждаването бе и президентът на клуб "Актив 2013" Недялко Боруков. Той поиска федерацията да прекрати членството на Лили в СКЛА "Тракия", защото тя е картотекирана там неправомерно. Тъй като тя е още непълнолетна, декралацията е трябвало да бъде подписана от майка й,  но това не се е случило. Подписът е на Лиляна Томова, като от клуба са я накарали да го направи. Затова и картотеката й е нередовна, не става въпрос за никакво фалшифициране на подписи.

След награждаването Лиляна Томова бе и на откриването на нова спортна площадка за Дом "Княгиня Мария-Луиза".