Отборът на “Марица” победи с 3:2 прекия си конкурент за третата позиция при юношите младша възраст “Асеновец” в мач от последния 26-ти кръг от първенството. Така “Марица” се доближи на две точки от топ 3, а има да изиграе два отложени мача с “Асти” Хасково и “Ботев”. При победа в един от тях “жълто-сините” ще завършат на престижното 3-то място.

Днешният мач, игран на стадион “Марица”, бе повече от интересен, а двата отбора демонстрираха хубав футбол. Все пак маричани бяха по-активни и по-настойчеви и заслужено стигнаха до ценната победа. “Жълто-сините” поведоха с 2:0 до полувремето. Първо Мануел Костов откри, а Мартин Манев удвои. Втората част беше доста драматична, след като гостите успяха да изравнят. В края на мача Златко Палийски изведе чудесно Мартин Манев, който със своя втори гол в мача донесе победата на “Марица”. Така водения от треньора Иван Михайлов тим стигна до важната победа.

Към момента “Марица” заема 4-то място с 56 точки и два мача по-малко. Трети е “Асеновец” с 58. Лидер и шампион в групата е “Ботев” със 73 и мач по-малко, а втори е “Локомотив” с 61. И за двата отложени двубоя на “Марица” все още няма насрочени дати.